tirsdag den 1. oktober 2013

Pasta med Kødboller og Bønner i Tomatsauce




Dette er en af de gode britiske BBC retter, fuld af forkælelse på en kold efterårsdag. Kødbollerne laves af friske pølser, og vi har nogle fine varianter i Danmark - f.eks. kan man tit købe pølser med timian og æble, som egner sig fint til denne ret. Man kan naturligvis også lave kødboller fra bunden, men det giver et noget andet og mindre aromatisk resultat. 

Pasta med Kødboller og Bønner i Tomatsauce til 2 personer


Ingredienser:

2 friske pølser a 80-100 g.
1 tsk. olie
1 løg
1 gulerod
1 tsk. olie
2 fed hvidløg
200 g. tomatpassata
½ liter hønsebouillon
100 g. pasta
½ karton/dåse hvide bønner
1 håndfuld basilikum

Fremgangsmåde:

1. Klem kødet ud af pølserne, så der bliver kødboller på størrelse med valnødder. Steg dem 6-8 min i olie på en pande. Tag af varmen og sæt til side.

2. Hak løg og hvidløg fint og skær guleroden i tern. Steg løg og gulerod i olie ca. 10 min i en gryde ved lav varme. 

3. Tilsæt hvidløg og steg kort.

4. Tilsæt passata og bouillon, bring i kog og tilsæt pastaen. Kog under jævnlig omrøring ved svag varme i 15 min. 

5. Tilsæt kødboller og skyllede bønner og kog yderligere 5 min. 

6. Vend grofthakket basilikum i retten og smag til med salt og peber. Server i dybe tallerkener.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar