tirsdag den 19. november 2013

Mulligatawny




Mulligatawny er en stærkt krydret indisk suppe, der traditionelt indeholder kylling, tomat og rodfrugter. Denne version er med oksekød, men ellers er den temmelig traditionel. Grønsagerne kan sagtens varieres efter, hvad du lige har i køleskabet. Suppen er temmelig stærk og egner sig ikke til børn og andre sarte sjæle.

Karrypastaen er en Madras Karrypasta. Den er ikke sådan lige at få fat i i supermarkederne, men den sælges i www.helsebixen.dk og muligvis hos asiatiske købmænd. Den kan erstattes af andre indiske karrypastaer, men benyttes en af supermarkedernes østasiatiske varianter vil suppen miste sin indiske smag.

Opskriften er Jamie Olivers.

Mulligatawny til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
200 g. hakket oksekød 5 %
½ rødløg
4 gulerødder
1 rød peber
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
1 rød chili
½ bdt. koriander
2 tsk. Madras karrypasta
1 knsp. garam masala
2 tsk. tomatpure
2 tsk. worcestershiresauce
8 dl. oksebouillon
salt og peber

100 g. basmatiris

Fremgangsmåde:

1. Hak rødløget  og skær gulerødder og peberfrugt i små tern. Hak hvidløg og ingefær fint. Hak koriander groft.

2. Svits oksekødet i olie i en stor gryde ca. 5 min. 

3. Tilsæt rødløg, gulerod, hvidløg, peberfrugt, ingefær og koriander og steg ca. 5 min mere.

4. Tilsæt karrypasta, garam masala, tomatpure, worcestershiresauce og oksebouillon, bring i kog, læg låg på og kog 30 min ved svag varme.

5. Hæld risen i en gryde med ½ tsk. salt og overhæld med vand. Bring i kog og kog 10 min. Hæld vandet fra og lad risen hvile i gryden mindst 10 min.

6. Smag suppen til med salt og peber og rør risen i. Server i skåle. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar