torsdag den 14. november 2013

Pariserbøf med et Twist




Pariserbøffen er en rigtig dansk klassiker, med alt hvad det medfører af stegemargarine, fedt kød og mangel på grønsager, og ja, den smager godt! Derfor var jeg ikke i tvivl da jeg så noget i denne retning i et gammelt nummer af Magasinet Mad! En sundere og bedre version af pariserbøffen, der egner sig til en helt almindelig mandag aften.

Pariserbøf med et Twist til to personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød 5 %
2 tsk. olie
salt og peber
½ spsk. revet peberrod
1/4 rødløg

500 g. rødbede
1 dl. Cheasy Fraiche
1 spsk. sennep
½ tsk. honning
½ tsk. citronsaft
salt og peber
1/4 potte purløg

150 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Kog rødbederne i ½-1 time alt efter størrelse. Køl dem straks af i koldt vand.

2. Gnid skindet af rødbederne og skær dem i tern. 

3. Rør Cheasy Fraiche med sennep, honning og citronsaft og smag til med salt og peber. 

4. For kødet til 2 bøffer, krydr med salt og peber og steg i olie.

5. Anret rødbederne på to tallerkener og fordel sennepscremen derover. Drys med klippet purløg.

6. Anret bøfferne ved siden af rødbedesalaten og drys hakket rødløg og peberrod herover. 

7. Server med groft brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar