I det nyeste nummer af Magasinet Mad! fandt jeg denne opskrift, og jeg er fuldstændig skudt i lakrids, så jeg måtte bare prøve den her lækkerbisken.
Det kan være lidt svært at få fat i lakridssirup, men mange små specialbutikker med te, kaffe, chokolade og lignende har det.
Lakridstrøffel, ca. 30 stk.
Ingredienser:
1 dl. piskefløde
300 g. mørk chokolade
1 spsk. lakridssirup
1-2 spsk. lakridspulver
Fremgangsmåde:
1. Hak chokoladen groft.
2. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad.
3. Varm piskefløden op til kogepunktet og rør den i den smeltede chokolade. Tag den af vandbadet.
4. Hæld resten af chokoladen i og rør til den er helt smeltet.
5. Rør lakridssirup i.
6. Beklæd en form 20x20 cm. med husholdsningsfilm og hæld massen i. Jævn overfladen ud og sæt i køleskab 2-3 timer.
7. Drys lakridspulver på overfladen og skær i tern. Opbevar i en dåse eller bøtte i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar