lørdag den 14. december 2013

Lakridstrøffel




I det nyeste nummer af Magasinet Mad! fandt jeg denne opskrift, og jeg er fuldstændig skudt i lakrids, så jeg måtte bare prøve den her lækkerbisken. 

Det kan være lidt svært at få fat i lakridssirup, men mange små specialbutikker med te, kaffe, chokolade og lignende har det.

Lakridstrøffel, ca. 30 stk.


Ingredienser:

1 dl. piskefløde
300 g. mørk chokolade
1 spsk. lakridssirup

1-2 spsk. lakridspulver

Fremgangsmåde:

1. Hak chokoladen groft.

2. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad.

3. Varm piskefløden op til kogepunktet og rør den i den smeltede chokolade. Tag den af vandbadet.

4. Hæld resten af chokoladen i og rør til den er helt smeltet.

5. Rør lakridssirup i.

6. Beklæd en form 20x20 cm. med husholdsningsfilm og hæld massen i. Jævn overfladen ud og sæt i køleskab 2-3 timer.

7. Drys lakridspulver på overfladen og skær i tern. Opbevar i en dåse eller bøtte i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar