onsdag den 26. februar 2014

Bagt Laks og Quinoa med Mango, Chili og Koriander





Så er det tid til endnu en opskrift fra Claus Meyers Almanak. En af de ting, der gør Almanakken ganske fantastisk, er, at den indeholder mad fra alle ender og kanter af verden. 

Denne opskrift består af laks marineret i masser af citron, koriander, hvidløg og krydderier. Dertil en quinoasalat med mango, masser af koriander og en syrlig dressing. En ret der sammen med solskinnet virkelig fik forårsfornemmelserne frem. 

Styrken på retten kan nemt reguleres ved at bruge mere eller mindre chili. Og husk at overskudne chilier kan opbevares i fryseren, og så river man bare det man skal bruge på rivejernet direkte fra fryseren. Nemt! Jeg bruger desuden ret store mængder koriander, og hvis man ikke er så vild med krydderurten som jeg er, så kan den også nedtones lidt.


Bagt Laks og Quinoa med Mango, Chili og Koriander til 2 personer


Ingredienser:

Laks:
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
1/4 bdt. koriander
1/4 bdt. mynte
½ fed hvidløg
1 citron
2 tsk. koldpresset rapsolie
salt og peber
2 laksefiletter uden skind

Quinoa:
100 g. quinoa 
salt
½ citron
2 tsk. koldpresset rapsolie
½ spsk. sukker
2 kardemommekapsler
1/4 rød chili
salt og peber
2 gulerødder
½ mango
1 lille rødløg
3/4 bdt. koriander

Fremgangsmåde:

1. Hak mynte og koriander groft, pres hvidløget, riv skallen ½ citron og pres saften af hele citronen. 

2. Rør stødt koriander, spidskommen, koriander, mynte, hvidløg, citronskal, citronsaft og olie sammen. Krydr med salt og peber.

3. Vend laksen i  marinaden og læg den i en plastboks. Hæld resten af marinaden ovenpå. Sæt i køleskabet 20 min.

4. Skyld quinoane og kog den i letsaltet vand 15 min. Hæld vandet fra gennem en si.

5. Riv skallen og pres saften af citron og rør sammen med olie, sukker, finthakket chili, kornene fra kardemommekapslerne, salt og peber. 

6. Rør dressingen i quinoaen og lad den køle lidt af.

8. Læg laksen på bagepapir i et ildfast fad og hæld marinaden med. Bag 10-12 min ved 160 grader til laksen er netop gennembagt.

9. Riv gulerødderne groft, skær mango i små tern, hak rødløg fint og hak koriander groft. 

10. Vend grønsagerne i quinoaen og anret på to tallerkener sammen med laksen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar