torsdag den 27. februar 2014

RomkuglerDet er min sidste uge på den skole, hvor jeg har været ansat i et barselsvikariat de sidste 14 måneder, og "mine" unger skal selvfølgelig have en lille lækkerbisken når vi siger pænt farvel til hinanden. Jeg fandt derfor på, at jeg ville lave romkugler. Det blev lidt af en omgang med 90 romkugler, men de smager ganske fortrinligt.

Jeg havde dog et problem undervejs med denne opskrift, og jeg tror det hænger sammen med mit valg af kage. Dejen blev nemlig ALT for blød, og jeg var nødt til at tilsætte en ret stor mængde havregryn for at få den til at hænge sammen. Hvor stor denne mængde er afhænger af dit valg af kage.

Det oplagte er naturligvis at bruge kagerester, men ellers er billige købekager gode til dette formål. Jeg bagte en stor basis chokoladekage og købte roulader ud over det. Rouladerne er meget klistrede, og jeg tror det havde sammenhæng med den klistrede masse.

Jeg skriver en mindre opskrift end jeg selv lavede - det er jo ikke så tit man står og skal bruge 90 romkugler ;)

Romkugler, 12 stk.


Ingredienser:

400 g. kage
100 g. blødt smør
100 g. flormelis
2 spsk. kakao
2 tsk. romessens
50 g. mandelmel
evt. havregryn

Kokosmel eller krymmel

Fremgangsmåde:

1. Blend kagen af et par gange i en minihakker. 

2. Ælt kagen  med smør, flormelis, kakao, romessens og mandelmel. Er massen for blød tilsættes havregryn til den hænger sammen.

3. Læg massen i køleskabet et par timer eller til næste dag.

4. Del i 12, tril til store kugler og rul i krymmel eller kokosmel.

5. Opbevares i køleskabet i op til en uge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar