søndag den 16. februar 2014

Fastelavnsboller med Marcipan



Fastelavn falder ret sent i år, faktisk først i starten af marts, men det er jo ingen undskyldning for ikke at bage lækre fastelavnsboller. Jeg kan godt lide en creme og flødefyldt fastelavnsbolle en sjælden gang, men foretrækker faktisk den lukkede version med lidt creme eller remonce i og en lækker glasur på toppen. Jeg fandt denne opskrift i det seneste nummer af Magasinet Mad! og den var lige mig. Lækker marcipanremonce og kraftig mørk chokolade på toppen. Jeg valgte at drysse bollerne med frysetørrede jordbær, men du kan bruge hvad du lige har af frysetørret frugt og/eller krymmel.

Jeg synes, at fastelavnsboller og lignende skal bages den dag de skal spises, så da jeg skulle ret tidligt afsted hjemmefra valgte jeg at lave dejen dagen i forvejen og langtidshæve den i køleskabet. Det fungerede rigtig fint. Jeg skriver begge metoder i opskriften. 




Fastelavnsboller med Marcipan, 16 stk


Ingredienser:

Boller:
50 g. gær
100 g. smør
2 dl. mælk
1 æg
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 450 g. mel

1 æg til pensling

Marcipanremonce:
75 g. marcipan
75 g. sukker
75 g. smør

Chokoladeglasur:
100 g. god mørk chokolade
1 spsk. flormelis
1 spsk. smør

Krymmel eller frysetørrede bær

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret og rør mælken i. Rør gæren ud i dette.

2. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme.

3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt grundigt.

4. Kort hævning: Lad dejen hæve lunt og tildækket en time. Langtidshævet: Læg dejen i en plastbeholder med låg og læg den i køleskabet til næste dag. Lad den stå ½ time på køkkenbordet før du går i gang.

5. Rør marcipan, smør og sukker sammen. 

6. Ælt dejen godt igennem og del i 16 stykker der rulles ud til ca. 10 x 10 cm.

7. Læg en skefuld remonce på hvert dejstykke og fold kanterne ind. Pres dem godt sammen så remoncen ikke kan løbe ud.

8. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt fladere. Lad dem hæve lunt og tildækket 3o min.

9. Pensl bollerne med æg og bag 12-15 min ved 200 grader. Lad dem køle helt af på en rist.

10. Smelt chokoladen over vandbad og rør smør og flormelis i. Rør til glasuren er helt glat.

11. Fordel glasuren på bollerne og drys med krymmel eller frysetørrede bær. 






2 kommentarer:

  1. De ser virkelig lækre ud! Jeg behøver vist ingen undskyldning for at gemme denne opskrift til senere brug ;-)

    SvarSlet
  2. ser lækre ud og smager også godt

    SvarSlet