onsdag den 12. februar 2014

Gulerodsboller med Frø og Havregryn





Ferietid er bagetid i mit hjem, og denne vinterferie er ingen undtagelse. I denne omgang står den på lækre grove boller til tiden efter ferien. Bollerne kan bruges både til morgenmad, madpakken og en eftermiddagssnack. Frø, gryn og gulerod kan nemt byttes ud med det du nu lige har, som trænger til at blive brugt - sesamfrø, græskarkerner, ruggryn, byggryn, hvedeklid, persillerod, pastinak og så videre.


Gulerodsboller med Frø og Havregryn, 16 stk.


Ingredienser:

50 g. gær
5 dl. lunkent vand
75 g. havregryn
½ dl. solsikkekerner
½ dl. hørfrø
2 tsk. groft salt
200 g. groftrevet gulerod
ca. 500 g. mel

2 spsk. mælk el. vand
2 spsk. hørfrø

Fremgangsmåde:

1. Rør gær ud i vandet.

2. Tilsæt havregryn, solsikkekerner, hørfrø, salt og gulerod.

3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en smidig dej.

4. Dejen hæver lunt og tildækket 1 time. 

5. Ælt dejen igennem og del i 16. Form til boller og sæt på bagepapir på en bageplade.

6. Hæver lunt og tildækket 30 min.

7. Pensles med mælk eller vand og drysses med hørfrø. 

8. Bager 15-20 min ved 200 grader og afkøler på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar