Det er ved at være tid til at få udryddet de sidste julerester i fryseren, og i den forbindelse lavede jeg denne ret. I fryseren fandt jeg et andebryst og en rest hjemmelavet rødkål. Og for at det ikke blev alt for julet lavede jeg retten med ovnstegte kartofler og en spicy appelsin-chilisauce.
Andebryst med Chili-Appelsinsauce til 2 personer
Ingredienser:
2 små andebryster a ca. 180 gram
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 appelsin
1 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
1 dl. hønsebouillon
salt og peber
400 g. kartofler
2 tsk. rapsolie
salt og peber
400 g. rødkål
Fremgangsmåde:
1. Skær kartoflerne i mundrette bidder og vend dem med olie, salt og peber. Bag 30 min ved 200 grader.
2. Snit skindet på andebrysterne på kryds og tværs og krydr med salt og peber. Steg på skindsiden til fedtet er næsten smeltet helt fra. Steg derefter 8 min på hver side.
3. Riv skallen af appelsin og pres saften. Snit hvidløg og chili meget fint.
4. Smelt sukker i en gryde til det er en gylden karamel.
5. Tilsæt citronsaft, appelsinskal, 3 spsk. appelsinsaft, hvidløg, chili og hønsebouillon. Kog igennem. Jævn evt. lidt med maizena. Smag til med salt og peber.
6. Server andebryst i skiver med kartoflerne og overhældt med saucen. Server den varme rødkål til.
lyder rigtig godt
SvarSletlyder godt
SvarSlet