fredag den 21. marts 2014

Canneloni med Oksekød, Spinat og Ostesauce




Så blev det igen tid til en tur i Almanakken, og denne gang var det i forbindelse med min ugentlige spise-sammen-med-veninde aften. Vi mødes hver onsdag og spiser sammen, mad som vi skiftes til at lave. Det er meget forskelligt, hvad vi finder på at lave, og denne gang blev det en gang Canneloni fra Almanakken.

Opskriften opfordrer til at man selv laver sin pasta, men jeg sprang dette trin over og brugte friske lasagneplader i stedet. Det fungerede super fint.

Cannelloni med Oksekød, Spinat og Ostesauce til 2 personer


Ingredienser:

200 g. friske eller 6 tørrede lasagneplader
1 løg
3 fed hvidløg
200 g. hakket oksekød 5 %
2 tsk. olie
200 g. frosset, hel spinat - optøet
salt og peber

20 g. flydende margarine
30 g. mel
5 dl. mælk
salt og peber
muskat
30 g. revet parmesan

Fremgangsmåde:

1. Kog pastapladerne til de netop er færdige, hæld vandet fra og køl dem straks af i koldt vand. Lad dem dryppe helt af. Hvis du bruger friske plader, og de er meget store, så skær dem til så de passer i størrelsen.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det et par minutter i olie.

3. Tilsæt kød og steg til det hele er brunet. 

4. Tilsæt spinat, varm igennem og smag til med salt og peber.

5. Varm margarinen op og pisk melet i. Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning til det hele er kommet i. Bring i kog og lad saucen simre nogle minutter.

6. Smag til  med salt, peber og muskat.

7. Rør parmesanost i saucen - gem 1/3.

8. Fordel kødfyldet på lasagnepladerne, rul dem sammen og læg dem i et smurt ildfast fad.

9. Hæld ostesaucen over rullerne og drys det sidste parmesanost på.

10. Gratiner 20 min ved 200 grader og server med en skål salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar