onsdag den 19. marts 2014

Kartoffelsuppe





Denne kartoffelsuppe er helt simpel og uden nogen som helst form for hurlumhej. Den er fra Claus Meyers Almanak, og ifølge opskriften skal den laves med ramsløg, men da jeg ikke kunne få fat i det brugte jeg purløg. Ønsker du ramsløg i stedet, så skift purløg ud med 10 ramsløgblade. 

Suppen kan tilsættes fisk, skaldyr, rogn eller bacon, hvis du ønsker der.


Kartoffelsuppe til 2 personer


Ingredienser:

2 bagekartofler
6½ dl. vand
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 tsk. rapsolie
2/3 lille potte persille
2/3 lille potte purløg
salt og peber

150 g. godt brød

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Læg dem i en gryde og hæld vandet over. Bring i kog og kog til kartoflerne er møre.

2. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg det i olie et par minutter i en gryde. 

3. Tilsæt hakket persille og purløg og steg ½ minut mere.

4. Hæld de møre kartofler og kogevand over løg og urter og kog 2 min.

5. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

6. Kog suppen igennem  og server den med et drys purløg og groft brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar