Denne kartoffelsuppe er helt simpel og uden nogen som helst form for hurlumhej. Den er fra Claus Meyers Almanak, og ifølge opskriften skal den laves med ramsløg, men da jeg ikke kunne få fat i det brugte jeg purløg. Ønsker du ramsløg i stedet, så skift purløg ud med 10 ramsløgblade.
Suppen kan tilsættes fisk, skaldyr, rogn eller bacon, hvis du ønsker der.
Kartoffelsuppe til 2 personer
Ingredienser:
2 bagekartofler
6½ dl. vand
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 tsk. rapsolie
2/3 lille potte persille
2/3 lille potte purløg
salt og peber
150 g. godt brød
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Læg dem i en gryde og hæld vandet over. Bring i kog og kog til kartoflerne er møre.
2. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg det i olie et par minutter i en gryde.
3. Tilsæt hakket persille og purløg og steg ½ minut mere.
4. Hæld de møre kartofler og kogevand over løg og urter og kog 2 min.
5. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
6. Kog suppen igennem og server den med et drys purløg og groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar