Denne ret stammer fra gadekøkkenerne i Laos, og er virkeligt lækker aromatisk og spicy, og så tager den kun 15 min at lave, så maden er på bordet i løbet af nul komma fem.
Lynstegt Oksekød med Nudler og Peanuts til 2 personer
Ingredienser:
125 g. nudler
2 fed hvidløg
2,5 cm. frisk ingefær
1 rød chili
250 g. oksesteak, jeg brugte tykstegsfilet
1 spsk. olie
1 tsk. risvinseddike
1 spsk. sojasauce
3 spsk. østerssauce
2 peberfrugter (1 rød og 1 grøn)
1 håndfuld frisk mynte
50 g. peanuts
Fremgangsmåde:
1. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Skær oksesteaks og peberfrugt i strimler. Hak mynte groft.
2. Kog nudlerne i letsaltet vand og hæld vandet fra.
3. Varm en wok op til den er rygende varm og hæld olien på. Lynsteg oksekødet et par minutter.
4. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili og steg ca. 1 min.
5. Tilsæt peberfrugter og steg 2 minutter.
6. Tilsæt risvinseddike, sojasauce og østerssauce og steg ca. 1 min.
7. Vend nudler, mynte og peanuts i og server i skåle. Spis med pinde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar