søndag den 13. april 2014

Kyllingelår med Dildkogte Kartofler og Rødbeder




Vi er blevet så vandt til at bruge brystfileten, når der skal kylling på bordet, men det er faktisk synd, at vi ikke længere steger kyllingelår med skind på, bare engang imellem. Smagen er langt mere fyldig i lårkødet og skinnet bliver lækkert og sprødt (omend ikke særlig sundt). Denne opskrift stammer fra nyeste nummer af Spis Bedre.

Kyllingelår med Dildkogte Kartofler og Rødbeder til 2 personer


Ingredienser:

Kylling:
2 hele kyllingelår
1 tsk. olie
½ tsk. chilipulver
½ tsk. salt
peber

Kartofler:
400 g. kartofler
1 tsk. tørrede dildspidser
½ tsk. citronsaft
2 tsk. olivenolie

Rødbeder:
300 g. rødbeder
revet skal af ½ citron
2 tsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 knsp. salt

Fremgangsmåde:

1. Kog rødbederne 30 min i letsaltet vand.

2. Pensl kyllingelårene med olie og drys med chili, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og steg dem 30-40 min i ovnen ved 225 grader. 

3. Skræl kartoflerne, skær dem i halve eller kvarte og kog dem møre i letsaltet vand.

4. Rør olie med citronsaft og tørret dild og smag til med salt og peber.

5. Bland olie med citronskal, citronsaft, sukker og salt.

6. Gnid skrællen af rødbederne under rindende koldt vand og skær dem i mindre stykker. Vend med citronolien. 

7. Hæld vandet fra kartoflerne og vend med dildolien. 

8. Anret kyllingerne på to tallerkener sammen med kartofler og rødbeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar