Så er det igen tid til store hvededag. I disse dage, hvor de færreste praktiserer et religiøst indhold på denne dag, måske lige med undtagelse af alle konfirmanderne, og hvor butikkerne har åbent, er det nok mere en hvededag end en bededag. Det sagt, så er jeg en sucker for traditioner, og denne er ingen undtagelse. Der skal bages og spises lækre kridhvide hveder med smør og lemoncurd. Det der med lemoncurd er lidt en modesag, men det smager SÅ godt på hveder.
Hveder, 12 stk.
Ingredienser:
25 g. gær
50 g. smør
4 dl. mælk
1 æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
ca. 500 g. mel
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret og rør mælk i. Rør gæren ud i dette.
2. Rør æg, sukker, salt og kardemomme i.
3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt. Lad dejen hæve tildækket og lunt i en time.
4. Ælt dejen igennem og del den i 12. Form til boller og sæt i et ildfast fad af metal beklædt med bagepapir og i størrelsen 25x30 cm. Lad bollerne hæve lunt og tildækket 1 time så de vokser sammen.
5. Bag 15-20 min ved 200 grader til de er gyldne.
6. Ved servering flækkes hvederne og ristes i ovnen eller på en brødrister. Jeg serverer mine med smør og lemoncurd, men ost, marmelade og pålægschokolade er også godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar