En varm og krydret suppe på en kold regnvejrsdag er simpelthen lykken, og denne suppe er særligt lækker med de store tigerrejer, der i sig selv er ren forkælelse. Suppen er meget lav i kalorier og rig på smag, så spis bare løs.
Thailandsk Nudelsuppe med Tigerrejer til 2 personer
Ingredienser:
9 dl. hønsebouillon
½ tsk. tørret citrongræs
20 g. finthakket ingefær
2 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede røde chilier
2 store gulerødder i tynde stave
1 rød peberfrugt i tern
125 g. edamamebønner
125 g. nudler
300 g. rå tigerrejer, pillede
2 spsk. fiskesauce
1 tsk. limesaft
½ tsk. sukker
½ bdt. koriander
Fremgangsmåde:
1. Bring hønsebouillon i kog sammen med citrongræs, ingefær, hvidløg, chili og gulerødder. Kog 5 min.
2. Tilsæt nudler og kog 4 min.
3. Tilsæt fiskesauce, limesaft, sukker, peberfrugt, edamamebønner og rejer og kog 4 min.
4. Smag til med mere fiskesauce og limesaft og rør finthakket koriander i. Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar