torsdag den 30. oktober 2014

Cambodiansk Fiskecurry




En god curry er ret svær at fotografere, så jeg starter lige med at undskylde for billedet. Det bliver mest af alt en gullig masse, når man laver en curry. Denne curry er lavet på en hjemmelavet currypasta og kokoscreme. Kokoscreme kan købes i asiatiske specialbutikker - enten som pulver eller på dåse. Det er ikke et synderlig sundt produkt og det kan erstattes med almindelig kokosmælk - saucen vil dog blive noget tyndere. 

Cambodiansk Fiskecurry til 2 personer


Ingredienser:


Currypasta:
1 cm. frisk ingefær
1 tsk. tørret citrongræs (urtekram)
3 fed hvidløg
½ tsk. gurkemeje
1 tørrede røde chilier (eller tilsvarende chiliflager)
½ tsk. peber
½ tsk. sukker
30 g. usaltede peanuts
1 spsk. olie

2 dl. kokoscreme
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. limesaft
2 rødspættefiletter
120 g. rejer
½ bdt. koriander
100 g. risnudler

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienserne til currypastaen i en høj skål og blend det til en glat masse. Tilsæt lidt vand, hvis massen er for tyk. 

2. Lynsteg currypastaen i en wok ca. 30 sek. til den begynder at dufte.

3. Tilsæt kokoscreme, fiskesauce og limesaft. Bring i kog og lad det simre et par minutter.

4. Tilsæt rødspætte i mundrette bidder, skru ned på lav varme og lad det simre 3-4 min. 

5. Kog nudlerne i saltet vand. Hæld vandet fra og læg dem i bunden af to skåle.

6. Tilsæt rejer og hakket koriander til curry'en og varm kort igennem. Hæld over nudlerne og server.



1 kommentar:

  1. Jeg synes, at det ser lækkert ud, men du har da helt ret i, at gryderetter er meget lidt fotogene. Det er altid svært at formidle deres lækkerhed. Retten lader til at være lige noget for mine smagsløg. Krydret fisk er bare mums.

    SvarSlet