De fleste af os har fået de mexicanske varianter af tortillaen rullet om noget lækkert fyld, og det er også virkelig lækkert, men der er mange andre muligheder for fyld end de traditionelle.
I denne opskrift har jeg fyldt tortillaen med salat, stegt løg og squash og finthakket pancetta. Pancettaen kan man købe finthakket i Føtex og Bilka (mærket Princip), men man kan også hakke den selv. Den kan også udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det.
Tortilla med Pancetta, Squash og Peberfrugtsauce til 2 personer
Ingredienser:
Peberfrugtsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 tsk. olie
35 g. konc. tomatpure
1 dl. vand
1 knsp. cayennepeber
½ tsk. hvidvinseddike
salt
Fyld:
1 løg
1 squash
2 tsk. olie
60 g. finthakket pancetta (eller bacon)
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber
2 store eller 4 små tortilla (gerne fuldkorn)
1/4 iceberg
200 g. grønne bønner (gerne frost)
Fremgangsmåde:
1. Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugten i tern.
2. Svits løg og peberfrugt i olie, tilsæt tomatpure, vand og cayennepeber og kog 20 min.
3. Fjern den bløde midte i squashen og skær den i tern. Hak løget.
4. Steg løg og squash i olie et par minutter. Tilsæt pancetta og steg et par minutter mere.
5. Varm tortillaerne i stanniol i ovnen ved 150 grader og kog bønnerne 4 min i letsaltet vand. Snit icebergsalaten.
6. Smag peberfrugtsaucen til med vineddike og salt og blend den glat.
7. Tilsæt grofthakket basilikum til fyldet og smag til med salt og peber.
8. Fyld tortillas med salat og fyld, rul sammen og anret på to tallerkener. Overhæld med peberfrugtsaucen og server bønnerne til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar