mandag den 27. oktober 2014

Dampede Gulerødder i Ovn




Opskriften på disse enormt lækre gulerødder stammer fra Jamie Oliver, og det i sig selv er jo lidt af et kvalitetstegn i min verden - det er sjældent han kommer frem til noget, som jeg ikke synes er lækkert. Opskriften hedder Køkkendamernes gulerødder og stammer fra Jamie Olivers skoleprojekter - selvfølgelig tilpasset af Jamie. Jeg har også ændret i opskriften og fjernet smørret, men smagen er stadig rigtig fin.

Dampede Gulerødder i Ovn til 2 personer


Ingredienser:

2 fed hvidløg
½ potte persille
½ appelsin
400 g. gulerødder
salt og peber
2 tsk. olivenolie
½ dl. hvidvin
1 dl. grønsagsbouillon

Fremgangsmåde:

1. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. 

2. Hak hvidløg og persille og bland det med revet appelsinskal. 

3. Smør et ildfast fad med en smule af olien. Læg et lag gulerødder over, drys med salt og peber, drys lidt persilleblanding på og dryp med lidt olie øverst. Fortsæt til det hele er brugt. 

4. Hæld hvidvin og bouillon over gulerødderne og sæt dem i ovnen 20-30 min til gulerødderne er møre. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar