fredag den 17. oktober 2014

Pastagratin med Skinke og Ærter





Jeg fandt denne enormt lækre ret i et madmagasin, hvor den var angivet som en børneret. Det er den helt sikkert også. Men hvad de ikke fik nævn var, at det er eminent tømmermændsmad! Mindst lige så velgørende som en burger med pommes frites og langt sundere. 

Jeg brugte en rest røge skinke fra fryseren, og det gør naturligvis retten endnu lækrere, men du kan sagtens bruge skinketern fra supermarkedet - de skal dog helst være røgede.

Server med en god skål salat.


Pastagratin med Skinke og Ærter til 2 personer


Ingredienser:

150 g. pasta
2½ dl. madlavningsfløde
1 tsk. koncentreret hønsebouillon
150 g. røget skinke
200 g. ærter
salt og peber
100 g. revet ost
1-2 skiver hvidt brød (eller 3 spsk. rasp)

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen i saltet vand.

2. Bland fløde og hønsebouillon i en gryde og bring i kog. Tilsæt skinke og ærter, varm igennem og smag til med salt og peber.

3. Hæld vandet fra pastaen og vend den i saucen sammen med halvdelen af den revne ost.

4. Hæld retten i et ildfast fad og drys resten af osten over. Blend brødet i en minihakker eller smuldr det med fingrene og drys det over osten. 

5. Gratiner retten 15-20 min ved 200 grader til osten er smeltet og brødet sprødt. Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar