søndag den 19. oktober 2014

Steak og Kartofler i Krydret Kokos



Det asiatiske køkken kan forekomme meget sund og let med masser af fisk, fjerkræ, nudler og grøntsager, men man kan sagtens tilberede asiatisk mad der minder mere om vores tungere danske køkken. Denne ret består af oksesteak og kartofler i en krydret kokossauce. Den smager fortrinligt og egner sig fint til gæstemad eller en lørdag aften. 

Kokoscreme kan købes i asiatiske specialbutikker enten som pulver eller på dåse. Det er ikke et sundt produkt og kan erstattes af kokosmælk, men så bliver saucen mindre tyk.

Steak og Kartofler i Krydret Kokos til 2 personer


Ingredienser:

400 g. små kartofler
1 tsk. tørret citrongræs
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. olie
2 kardemommekapsler
1 stjerneanis
2½ cm. kanelstang
2 nelliker
2 dl. kokoscreme
1 spsk. koncentreret tomatpure
1 spsk. fiskesauce
½ tsk. sukker
2 oksesteaks
1 tsk. limesaft

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dryppe helt af.

2. Hak hvidløg og chili fint. f

3. Varm olien i en stor gryde og steg kardemommekapsler, stjerneanis, kanelstang og nelliker ca. 30 sek.

4. Tilsæt chili og hvidløg og steg 10 sek. 

5. Tilsæt kokoscreme, citrongræs, tomatpure, fiskesauce og sukker, bring i kog og lad det simre kort.

6. Skær bøfferne i mundrette skiver og læg dem i saucen. Kog 3-4 min til kødet er mørt.

7. Tilsæt kartofler og limesaft, varm igennem og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar