fredag den 21. november 2014

Kylling Tonato





Vitello Tonato er en traditionel italiensk ret bestående af koldt kalvekød overhældt med en tunsauce. Det er den ret, der har inspireret denne nemme hverdagsret, hvor kalvekødet er erstattet af kyllingebryst, og tilbehøret består af lækkert brød og en salat. 

Da kødet skal serveres koldt kan retten med fordel laves til flere dage. Brødet er en af mine nye favoritter fra Netto - det købes i pakker med 4 stykker brød der skal færdigbages - grovt og luftigt. 


Kylling Tonato til 2 personer


Ingredienser:

250 g. kyllingebryst
1 liter hønsebouillon

1 dåse tun i vand
1 dl. creme fraiche
1 spsk. citronsaft
1 sardinfilet (fra dåse)
salt og peber
frisk basilikum

150 g. groft brød
salat

Fremgangsmåde:

1. Læg kyllingebrysterne i kogende  bouillon og lad dem simre under låg i 12 min. Lad dem køle godt af - gerne til næste dag i køleskabet.

2. Dræn tunen og blend med creme fraiche, citronsaft og sardin. Smag til med salt og peber.

3. Skær kyllingen i tynde skiver og læg den taglagt på to tallerkener. Hæld tunsauce over og drys med hakket basilikum. Server med salat og brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar