torsdag den 27. november 2014

Lynstegt Svinemørbrad med Savojkål og Østerssauce




De danske kåltyper, som er i sæson lige nu, kan sagtens kombineres med asiens smagsnoter. I denne ret, som er fra det nyeste nummer af Mad!, har jeg lynstegt svinemørbrad, løg og savojkål og overhældt det med østerssauce. Et lækkert alternativ til den tunge, danske vintermad.

Lynstegt Svinemørbrad med Savojkål og Østerssauce til 2 personer


Ingredienser:

250 g. svinemørbrad
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 løg
1/4 savoykål
2 tsk. sukker
1½ dl. østerssauce
1 dl. vand
2 tsk. limesaft

100 g. ris
1 håndfuld frisk koriander
50 g. ristede cashewnødder
sojasauce

Fremgangsmåde:

1. Kog risene i letsaltet vand 10 min. Hæld vandet fra og lad risene trække under låg til retten er færdig.

2. Skær kødet i strimler, løget i tynde både, hak hvidløget og skær savojkål i strimler.

3. Varm olien i en wok og steg kødet til det er godt brunt.

4. Tilsæt løg, hvidløg, kål og sukker og steg til kålen falder sammen. 

5. Tilsæt vand og østerssauce og lad retten simre 2 min.

6. Smag til med limesaft og server med ris og drysset med hakket koriander, nødder og et dryp sojasauce. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar