onsdag den 26. november 2014

Spinatpandekager med Oksekød




Jeg elsker pandekager i alle mulige afskygninger, og jeg er altid på jagt efter en opskrift, hvor de kan laves uden at gå på kompromis med sundheden. Pandekagerne her er tilsat hakket spinat og fyldet er lavet af hakket oksekød. Serveres de med en grov gulerodssalat er de et rigtig fint, sundt og børnevenligt aftensmåltid.

Spinatpandekager med Oksekød til 2 personer


Ingredienser:

Pandekager:
2 æg
80 g. mel
½ tsk. salt
2 dl. mælk
80 g. frosset hakket spinat
olie til stegning

Oksekød:
1 lille løg
2 fed hvidløg
200 g. hakket oksekød
2 tsk. olie
½ ds. hakkede tomater
1 dl. vand
1 spsk. tomatpure
1 tsk. karry
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg oksekød i olie 3-4 min til det er brunt.

2. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og steg et minut mere.

3. Tilsæt hakkede tomater, vand, tomatpure og karry og lad retten simre mens pandekagerne laves.

4. Rør mel og salt sammen og pisk mælken i. Pisk æggene i og rør optøet spinat i. 

5. Steg 4-6 pandekager af dejen.

6. Smag kødsaucen til med salt og peber og fyld den i pandekagerne. Server med en grov gulerodssalat. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar