Så er det igen tid til julebagningen, og selv om jeg tidligere har bagt nogle vellykkede brunkager, valgte jeg alligevel i år at prøve en ny opskrift. Brunkager kan være meget forskellige fra opskrift til opskrift, og det er altid sjovt at prøve noget nyt.
Denne opskrift er ret nem at have med at gøre, og den er nem at rulle ud, hvis man vil lave sjove figurer.
Brunkager, ca. 200 stk.
Ingredienser:
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
250 g. smør
250 g. sirup
250 g. farin
75 g. fin appelsinmarmelade (f.eks. Mackays Sevilla Orange)
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
1/4 tsk. stødt ingefær
100 g. mandelmel
500 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Opløs potaske i vandet.
2. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde.
3. Tilsæt appelsinmarmelade, kanel, nellike og ingefær og rør godt rundt. Pisk evt. hvis marmeladen klumper. Tag gryden af varmen.
4. Rør den opløst potaske i massen og hæld den i en skål. Lad den køle godt af.
5. Rør mandelmel og mel i dejen, gerne med en elpisker. Sæt dejen på køl til næste dag.
6. Tag dejen ud af skålen (det kan godt være lidt svært). Du kan enten rulle tykke pølser og skære i tynde skiver eller rulle dejen ud på et meldrysset bord, lidt ad gangen, og stikke figurer ud. Dejen skal være 1-2 mm tyk.
7. Bag kagerne 5-6 min ved 180 grader. Bag et par kager ad gangen indtil du har fundet den præcise tid og det bedste sted i ovnen, hvor kagerne bliver helt sprøde uden at blive for mørke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar