fredag den 5. december 2014

Mexicansk Grønsagsomelet




Det er en løbende udfordring for mig at lave spændende vegetarmad, der både har masser af smag og udgør et komplet måltid med proteiner, kostfibre osv. Denne opskrift stammer fra Jamie Oliver's Save with Jamie, og det betyder typisk masser af smag, spændende råvarer og en forholdsvis nem arbejdsgang. Denne omelet er ingen undtagelse. Omeletten er et ret bastant måltid, til trods for det mest af alt er æg og grøntsager - der er ikke behov for yderligere tilbehør.

Mexicansk Grønsagsomelet til 2 personer


Ingredienser:

1 avocado
2 spsk. citronsaft
½ potte koriander
3 spsk. creme fraiche
1 tsk. olivenolie
salt og peber

1 lille løg
1/4 savoykål
1 stor gulerod
1 rød chili

4 æg
2 spsk. vand
salt og peber
50 g. revet ost
2 tsk. olie

Fremgangsmåde:

1. Snit savoykål meget fint. Hak løget og chilien meget fint. Riv guleroden fint. Bland grønsagerne.

2. Mod avocadoen og rør den samme med citronsaft, finthakket koriander, creme fraiche og olivenolie. Krydr godt med salt og peber. 

3. Rør avocadomosen sammen med grønsagerne.

4. Pisk æggene sammen med vand og krydr med salt og peber. 

5. Varm 1 tsk. olie på en stor pande og hæld halvdelen af æggemassen på. Drys halvdelen over æggemassen og steg ved svag til jævn varm til æggemassen er stivnet. Omeletten skal ikke vendes. Lad omeletten glide over på en tallerken og gentag med resten af æggemassen.

6. Fordel fyldet på de to omeletter og server.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar