fredag den 26. december 2014

Islagkage med Chokolade og Mandelbund





Jeg elsker at lave hjemmelavet is til mine gæster, men jeg er faktisk ikke særlig god til at få det gjort. Men nu viste muligheden sig til en af julens mange sammenkomster, og jeg fandt denne opskrift i det nyeste nummer af Magazine Mad! Islagkagen er nem at lave og egner sig fint som dessert nytårsaften. 





Islagkage med Chokolade og Mandelbund til 6 personer


Ingredienser:

Mandelbund:
3 æggehvider
150 g. flormelis
150 g. mandelmel
50 g. kakao
1 tsk. bagepulver
½ vanillestang

Chokoladeis:
100 g. mørk chokolade m. orangesmag
4 æggeblommer
40 g. sukker
2½ dl. piskefløde

Pynt:
50 g. mørk chokolade
2 spsk. frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:

1. Læg bagepapir på bunden af en springform, sæt ringen fast og klip overskydent bagepapir af. Smør indersiden af ringen.

2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og pisk igen til hviderne er stive - det tager lidt tid.

3. Bland mandelmel, kakao, bagepulver og kornene fra vanillestangen og vend det forsigtigt i æggehviderne.

4. Fordel dejen i springformen og bag ca. 20 min ved 180 grader. Lad kagen køle helt af.

5. Hak orangechokoladen og smelt den over vandbad.

6. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt og hæld langsomt chokoladen i mens der piskes. 

7. Pisk fløden til skum og vend 1/3 af det i æggemassen. Hæld æggemasse over i resten af skummet og vend forsigtigt sammen. 

8. Fordel chokoladecremen over mandelbunden, dæk med husholdningsfilm og sæt i fryseren mindst 6 timer og gerne natten over. Husk at sætte kagen på et lige underlag, så islagkagen ikke bliver skæv. 

9. Tag islagkagen ud af fryseren en halv time før servering og pynt med høvlet chokolade og hindbær lige før servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar