mandag den 22. december 2014

Hvid Gløgg





Jeg har aldrig brudt mig om den meget populære røde gløgg, som rigtig mange danskere drikker gang på gang her i december, men der er efterhånden også kommet en masse lækre alternativer, og både æblegløgg og hvid gløgg falder helt i min smag.

Jeg lavede denne hvide gløgg til en flok veninder, og den smagte rigtig dejligt.


Hvid Gløgg til 4-6 personer


Ingredienser:

1 flaske hvidvin
1½ dl. sukker
2 tsk. stødt ingefær
2 strimler usprøjtet appelsinskal
1 kanelstang
2 stjerneanis
10 cl. gin eller hvid rom

Fremgangsmåde:

1. Hæld hvidvin i en gryde og tilsæt sukker, ingefær, appelsinskal, kanelstang og stjerneanis. Varm op til lige under kogepunktet og hold denne temperatur i 5 min.

2. Tilsæt gin og tag gryden af varmen. Server i varmefaste glas. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar