søndag den 28. december 2014

Tiramisu med Citron
Juleaften spiste vi denne tiramisu til dessert. Det er ikke helt traditionelt, men jeg er ikke super vild med ris a la mande, så vi valgte at lave noget andet. Desserten er ret nemt at lave og kan serveres til de fleste sammenkomster - også  nytårsaften. Den er dog ikke børneegnet, og ikke-kaffedrikkere finder ofte kaffesmagen lidt massiv. 

Marsala er en italiensk dessertvin som fås i større supermarkeder til omkring 80 kr. Ladyfingers er en særlig type sukkerbrødskage der ligeledes fås i større supermarkeder. Mascarpone er en italiensk flødeost. Den står ofte sammen med mælken i supermarkedet - ikke sammen med osten.

Tiramisu med Citron til 6 personer


Ingredienser:

3 spsk. instant kaffe (Nescafe)
1½ dl. kogende vand
5 spsk. Marsala
1 pakke ladyfingers
2 æg
3 spsk. rørsukker
250 g. mascarpone
½ vanillestang
revet skal af ½ citron
1 dl. piskefløde

50 g. revet mørk chokolade
revet skal af ½ citron

Fremgangsmåde:

1. Opløs kaffen i kogende vand og tilsæt marsala. Lad det køle af.

2. Pisk æggeblommerne luftige med 2 spsk. rørsukker. Pisk mascarpone og vanillekorn i. 

3. Pisk 1½ æggehvide let stive, tilsæt resten af rørsukkeret og pisk til hviderne er helt stive. Vend det i mascarponecremen sammen med fløde pisket til skum og revet citronskal.

4. Dyp ladyfingers en ad gangen i kaffeblandingen, så kun den nederste halvdel bliver våd - lad dem suge godt af kaffen. Læg ladyfingers lagvis med cremen i et fad. Jeg lavede to lag af hver. Der skal være mascarponecreme øverst og ladyfingers nederst.

5. Stil tiramisuen i køleskabet 3-6 timer og pynt med revet chokolade og citronskal lige før servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar