mandag den 29. december 2014

Rødkålssalat med Vanille




Jeg deltager hvert år i et par sammenskuds-julefrokoster, og jeg synes ikke det er super spændende at medbringe sild og karrysalat, så jeg kan godt lide at forny de traditionelle retter en lille smule. 

Til en af disse julefrokoster lavede jeg denne rødkålssalat med appelsin, granatæble, mandler og masser af vanille. Smagen er mild, sødlig og julet. Salaten kan dog sagtens serveres til f.eks. grillet kylling om sommeren også. 

Rødkålssalat med Vanille til 6 personer


Ingredienser:

½ lille rødkål
1 granatæble
4 appelsiner
100 g. mandler

1 spsk. rapsolie
1 vanillestang
salt

Fremgangsmåde:

1. Snit rødkål fint. Skær bund og top af appelsinerne og skær skrælden af. Skær filetter ud mellem de hvide hinder. Læg filetterne i en plastbøtte og stil på køl.

2. Rør rapsolie sammen med den appelsinsaft der løb fra da du skar filetter og den saft du kan presse fra appelsinerne. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør dem i dressingen. Smag til med salt.

3. Vend rødkål i dressingen og lad den trække 1-5 timer.

4. Vend rødkål med appelsinfiletter, granatæblekerner og mandler og server. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar