Når klokken slår midnat nytårsaften er det ikke altid man lige har lyst til kransekage. Det er en tradition, men jeg oplever ofte, at meget få rent faktisk spiser af det. Det smager dog fortrinligt dagen efter med en god omgang tømmermænd, så man behøver ikke holde sig tilbage med bagningen.
Kransekage er faktisk rigtig nemt at bage, og ofte kan man få marcipanen billigt lige efter jul, så det behøver ikke engang at koste det vilde.
Kransekage, ca. 25 stykker
Ingredienser:
400 g. marcipan
175 g. flormelis
1 æggehvide
1 æggehvide
125 g. flormelis
Fremgangsmåde:
1. Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet og ælt den godt sammen med æggehvide og flormelis.
2. Rul ud i pølser og skær i 5-6 cm. lang stykker. Fugt fingrene en smule og form stykkerne, så de bliver trekantede. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
3. Bag stykkerne 10-15 min ved 170 grader til de er lysebrune.
4. Tag dem ud af ovnen og lad bagepapiret glide ud på køkkenbordet. Lad kransekagerne køle helt af.
5. Rør en meget tyk glasur af flormelis og æggehvide. Tilsæt evt. mere flormelis. Hæld glasuren i en pose og klip et lille hjørne af.
6. Dekorer kagerne og lad glasuren blive helt stiv før kagerne lægges i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar