fredag den 6. februar 2015

Citron Granita




Weekenden er desserttid og lige nu skinner solen tilmed.
Granita er en isdessert der typisk ikke indeholder andet end frugt eller frugtsaft, vand og sukker. Den er derfor forholdsvis lav i kalorier og virkelig lækker på en hed sommerdag. Og så er det ikke særlig svært at lave. Det kræver en foodprocessor.

Ugens tema: Citron

Citron Granita til 4 personer


Ingredienser:

3 usprøjtede citroner
150 g. sukker
6 dl. vand

Fremgangsmåde:

1. Riv skallen af citronerne fint. 

2. Skræl citronerne og kasser skrællen. Skær bådene i halve. 

3. Læg citroner, citronskal, sukker og vand i en foodprocessor og blend grundigt.

4. Hæld i en si og pres så meget saft igennem som muligt. 

5. Hæld massen i fryseposer eller en stor plastbøtte, så laget af saft er lavt, og frys til næste dag.

6. Knæk massen i mindre stykker og blend til en glat ismasse. Frys i en plastbøtte i mindst et par timer. 

7. Tag granitaen ud af fryseren 15 min før severing. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar