lørdag den 7. februar 2015

Fisk i Æggecitronsauce
Denne opskrift bliver afslutningen på mit ugetema om citron. Mandag starter jeg op med et nyt ugetema, og denne gang bliver det Tortellini.

Denne lækre fiskeret stammer fra Grækenland. Citron og fisk passer bare rigtig godt sammen, og sammen med dild i den cremede æggesauce bliver det virkelig en forkælelsesret - uden fløde og den slags. Saucen er ikke svær at lave, så længe man er lidt påpasselig. Den skiller hvis den kommer i kog. 

Jeg bruger pangasius i denne opskrift, da det er en af mine favorit fisk, når det kommer til de hvide fisk. Den fås MSC-mærket i Føtex til en meget rimelig pris. 

Ugens tema: Citron

Fisk i Æggecitronsauce til 2 personer


Ingredienser:

300 g. hvid fisk (torsk, rødspætte, pangasius el. lign)
1 lille løg
4 spsk. citronsaft
1 dl. vand
salt og peber
2 æg
1 spsk. finthakket dild

Fremgangsmåde:

1. Læg fisken i bunden af en gryde og fordel løg i tyndeskiver, citronsaft og vand derover. Krydr med salt og peber. Bring i kog og lad det simre ved meget lav varme til fisken er gennemkogt (8-15 min alt efter tykkelsen på fisken).

2. Tag fisken op ad vandet sammen med løget. Hold det varmt under stanniol.

3. Pisk æggene sammen og pisk vandet i lidt ad gangen. Hæld saucen tilbage i gryden og varm den langsomt op ved lav varme under konstant piskning til den tykner. Den må ikke koge, da den så skiller.

4. Når saucen er tyknet tilsættes dild og den smages til med salt og peber. Server fisken med sauce og ris eller kartofler. Ingen kommentarer:

Send en kommentar