mandag den 2. februar 2015

Citronkartofler - og nyt ugetema: CitronNyt tema: Citron

Citron er uden tvivl mit absolutte favoritkrydderi. I den salte mad, i kager, desserter osv. Hvis der er citron i, så er jeg fan! Og derfor skal vi naturligvis have en uge med mad der hver eneste dag smager af masser af blød og skarp citron. Jeg glæder mig allerede. Vi starter med en gang kartofler som tilbehør, så er der tre hovedretter med henholdsvis svinekød, kylling og fisk - alle tre kødtyper der egner sig virkelig godt til citron. Og til sidst en lækker og meget kaloriefattig is-dessert.

Ugens opskrifter:
Citronkartofler
Pasta med Citronstegt Svinemørbrad
Kylling med Citron og Hvidløg
Fisk i Æggecitronsauce
Citrongranita

Ugens første opskrift ser ikke ud  af meget. Det ligner bare helt almindelige brasede kartofler. Men det er en meget nem måde at pifte kartoflerne op på, og det er et forsøg værd. De smager virkelig lækkert og giver ekstra karakter til retten. I opskriften koger jeg kartoflerne først, men hvis du har en rest kogte kartofler kan de sagtens bruges.

Citronkartofler til 2 personer


Ingredienser:

400 g. små kartofler

2 tsk. smør eller olie 
½ spsk. fintrevet citronskal
1 spsk. citronsaft
1 spsk. finthakket purløg
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand. 

2. Bland smør eller olie med citronskal, citronsaft og purløg. Krydr med salt og peber.

3. Hæld blandingen i en lille gryde og varm op. Tilsæt kartoflerne og steg dem nogle minutter til skrælden er sprød og citronsaften er næsten helt fordampet. 

4. Server til f.eks. kylling eller svinekød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar