mandag den 2. marts 2015

Cremet Wok med Svinekød og Blåbær - og nyt ugetema: Blåbær




Ugens tema: Blåbær

I denne uge skal det handle om blåbær. Blåbær er supersunde og de fleste af os kan finde ud af spise dem på morgenmaden, i muffins og måske endda i pandekager. Men blåbær kan meget mere end det. Vi kan få blåbær året rundt i supermarkederne, og de er tilmed ofte på tilbud til meget rimelige priser, så det er bare med at komme igang. 

Ugens opskrifter:

Cremet wok med svinekød og blåbær
Yoghurt-is med blåbær
Grøn salat med blåbær
Stegt laks med lun bønnesalat
Kalvegryde med krydderurter og blåbær





Dagens opskrift er en lidt utraditionel wok - både fordi der er blåbær i den, men også fordi den er tilsat madlavningsfløde fremfor f.eks. kokosmælk. Den er ikke spicy og kan derfor spises af hele familien, og blåbærerne giver den en dejlig sødme.

Cremet Wok med Svinekød og Blåbær til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. olie
200 g. svinekød i tern
1 rødløg
2 store gulerødder
5 tørrede limeblade
1½ dl. madlavningsfløde
1 squash
50 g. blåbær
2 fed hvidløg
½ spsk. revet ingefær
1 tsk. salt
peber

100 g. jasminris

Fremgangsmåde:

1. Varm olien i en wok og steg rødløg i både og gulerødder i tynde stave ca. 5 min ved god varme.

2. Tilsæt kødet og limebladene og steg til kødet er næsten gennemstegt.

3. Skær squashen i halve på langs og skrab kernerne ud. Skær i stave og tilsæt sammen med fløde, blåbær, finthakket hvidløg og ingefær. Varm godt igennem 2-3 min.

4. Smag til med salt og peber og server med kogte ris. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar