fredag den 20. marts 2015

Kylling med Polenta og Tomat




Ugens tema: Italien

Polenta er en af de italiensk klassikere, som efterhånden vinder lidt indpas i Danmark, og det er en god ting, for det smager faktisk rigtig lækkert. Ligesom couscous skal den tilsættes lidt smag, og det er typisk parmesanost.

Polenta kan købes i større supermarkeder. Det hedder nogle gange "grov majsmel".

Kylling med Polenta og Tomat til 2 personer


Ingredienser:

100 g. polenta
4 dl. vand
1 tsk. salt
20 g. revet parmesan
2 kyllingebryst
250 g. cherrytomater
½ tsk. tørret rosmarin
2 fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Hæld polenta, vand og salt i en slip let gryde og bring i kog. Kog under låg ved meget svag varme ca. 15 min til polentaen er som en tyk grød. Der skal røres jævnligt.

2. Smør et ovnfast fad i metal med halvdelen af olien og hæld polentaen heri. Fordel den ud over bunden.

3. Læg kyllingebryster og cherrytomater på polenta. 

4. Skær hvidløg i tynde skiver og drys ud over fadet sammen med rosmarin. Dryp med resten af olien og krydr med salt og peber. 

5. Bag i ovnen 25 min ved 200 grader og server med grøn salat. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar