torsdag den 19. marts 2015

Ratatouille




Ugens tema: Italien

Ratatouille er en virkelig nem måde, at gøre grøntsagstilbehøret mere spændende på. Grøntsagerne steges, så de stadig har bid, krydres lækkert og tilsættes masser af lækre oliven. Hvis du ikke bryder dig om oliven, kan de udelades, men retten mister en del ved det. 

Ratatouille til 4 personer som tilbehør


Ingredienser:

2 tomater
1 aubergine
2 små squash
1 gul peber
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
½ potte basilikum
1 lille glas grønne oliven

Fremgangsmåde:

1. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem i grove tern. Skær aubergine, squash og peberfrugt i store tern. Hak løg og hvidløg fint. 

2. Varm 1 spsk. olie i en stor gryde og steg aubergine ca. 5 min til det er gyldent udenpå og blødt indeni. Tag det op ad gryden.

3. Varm 1 ny spsk. olie i gryden og steg squash i ca. 5 min. Tag det op. Steg peberfrugt i gryden og tag det op.

4. Varm den sidste olie i gryden og steg løg 4-5 min. Tilsæt hvidløg og steg 1 min.

5. Tilsæt eddike, sukker, halvdelen af basilikum og tomater og steg kort. Hæld oliven resten af grøntsagerne tilbage i gryden og steg ca. 5 min. Server drysset med basilikum.

2 kommentarer:

  1. Jeg følger normalt stille med fra sidelinjen - men er i dag nødt til at sige, at ratatouille er en fransk ret!
    Derudover tak for en fin blog :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har da helt ret. Sådan går det til tider i farten hehe. Så må den italienske mad lige spices op med en franskmand ;)

      Slet