onsdag den 13. maj 2015

Orientalske Koteletter med Mangospyd og Bulgursalat




Ugens tema: Mango

Dagens opskrift er en orientalsk peanutmarineret svinekotelet med en mellemøstlig bulgursalat og et lækkert, sødt mangospyd. Den søde mango giver et rigtig godt spil til den salte marinade på kødet og syrligheden i salaten. Retten er meget velegnet til grillen.

Orientalske Koteletter med Mangospyd og Bulgursalat til 2 personer


Ingredienser

4 svinekoteletter
½ spsk. sojasauce
1 spsk. peanutbutter
1/4 hakket chili (helst grøn)
1 cm. fintrevet ingefær
revet skal af 1/4 citron
1 tsk. olivenolie

½ mango
1 rødløg
½ tsk. olivenolie
2 træspyd

100 g. bulgur
½ agurk
½ rød chili
2 spsk. grofthakket koriander
1 tsk. olivenolie
½ spsk. flydende honning
½ tsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren i letsaltet vand og lad den dryppe af og køle lidt af.

2. Rør sojasauce, peanutbutter, chili, ingefær, citronskal og olie sammen og smør det på koteletterne. Lad dem trække 10 min.

3. Skær mango i store tern og rødløg i tynde både. Sæt begge på spyd og pensl med olie.

4. Halver agurken og skrab kernerne ud. Skær resten i små tern. Hak chilien fint. 

5. Rør olie, honning og citronsaft sammen og krydr med salt og peber.

6. Steg koteletterne og mangospydene på en pande eller på grillen.

7. Bland bulgur, agurk, chili og koriander og rør dressingen i.

8. Anret bulgur, koteletter og spyd på to tallerkener og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar