torsdag den 14. maj 2015

Kyllingewok med Mango og Nudler




Ugens tema: Mango

Denne wok er noget utraditionel. Den er lavet med hakket kylling og mangotern, og den serveres på salat. Den oprindelige opskrift kaldes en "nudelsalat", men jeg mener ikke, at en varm wokret kan kaldes en salat, bare fordi den serveres på salatblade. Det sagt, så smager den dejligt frisk og tager meget kort tid at lave.

Angående salat, så har jeg fået en ny favorit. I Føtex sælger de nogle store plastikbakker med "Crisp salat". Salatbladene er skyllede og ligger enkeltvis, og de holder sig friske og sprøde i op mod to uger. 

Kyllingewok med Mango og Nudler til 2 personer


Ingredienser:

125 g. nudler
½ spsk. olie
2 fed hvidløg
200 g. hakket kylling
2 cm. frisk ingefær
1 rød chili
½ bdt. forårsløg
1 spsk. limesaft
2 spsk. sojasauce
3/4 dl. hønsebouillon
1 mango
½ bdt. koriander eller persille
4 kviste mynte
salatblade 

Fremgangsmåde:

1. Kog nudlerne i letsaltet vand og hæld vandet fra. Klip dem i mindre stykker med en saks.

2. Varm olien i en wok og steg finthakket hvidløg kort. Tilsæt kylling og steg til kødet er brunet. 

3. Tilsæt hakket ingefær, chili og forårsløg, limesaft, sojasauce og hønsebouillon. Bring i kog og kog et par minutter. 

4. Skær mange i tern og hak koriander og mynte.

5. Tag wokken af varmen og rør mango, koriander og mynte i retten. 

6. Fordel salatblade i to dybe tallerkener og anret wokretten ovenpå. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar