mandag den 25. maj 2015

Rejecocktail med Rabarber og Basilikum




Ugens tema: Rabarber

En dag forsinket afslutter denne opskrift rabarber-temaet. Jeg håber, at I er blevet inspireret til nogle nye måder at få rabarber ind i hverdagen på. I morgen starter endnu et årstidstema, hvor jeg er helt grøn - hornfisk. Jeg har fået fat i en noget lækker hornfisk, og den skulle spises på fem forskellige måder, men da jeg har været syg har lyst til at trylle i køkkenet ikke været stor, så der kommer tre hornfiskopskrifter og lidt andet.

Dagens opskrift er en variation af den rejecocktail vi alle kender så godt. Store lækre rejer, blød avocado, sprød salat - og så selvfølgelig en masse lækker rabarber. Dressingen er en oliedressing og salaten er krydret med basilikum. 

Rejecocktail med Rabarber og Basilikum til 2 personer


Ingredienser:

200 g. rejer
1 rød chili
1 stilk rabarber
1 forårsløg
½ potte basilikum
1 avocado

1 spsk. balsamico (gerne med frugt)
2 tsk. olivenolie
1 knsp. salt
½ tsk. honning

1 hjertesalat

Fremgangsmåde:

1. Hak chili fint, skær rabarber i små tern, skær forårsløg i tynde ringe og hak basilikum groft. Bland det hele med rejerne.

2. Skær avocado i tern og vend forsigten i salaten.

3. Rør balsamico sammen med olie, salt og honning og vend det forsigtigt i salaten.

4. Snit hjertesalaten og fordel rejesalaten ovenpå, evt. i glas. Server med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar