Ugens tema: Thailand
Den trofaste læser har nok efterhånden opdaget, at jeg har en svaghed for salater med rødt kød. Så da temaet blev Thailand var jeg slet ikke i tvivl om, at der skulle en bøfsalat på bordet. Denne version er i en spicy dressing. Ønsker man lidt mere farvespil kan der tilsættes rød peber eller gulerod.
Nuea Yang Nam Tok (Bøfsalat med Limedressing) til 2 personer
Ingredienser:
2 oksebøffer
salt og peber
olie til stegning
1 rødløg
200 g. sukkerærter
1 agurk
½ bakke krølsalat eller lignende
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. limesaft
½ tsk. sukker
½ tsk. sambal oelek
1 forårsløg
Fremgangsmåde:
1. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i olie til de er medium stegte.
2. Rør fiskesauce, limesaft, sukker og sambal oelek sammen.
3. Skær bøfferne i tynde skiver på skrå og vend dem med dressingen.
4. Snit salaten og fordel på to tallerkener.
5. Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Skær i skiver og fordel over salaten.
6. Skær rødløg i tynde skiver og sukkerærter i tynde strimler. Bland begge med bøfskiverne og fordel det på tallerkenerne - gerne i en bunke på midten. Server med godt brød eller kogte jasminris.
Mmm, bøfsalat er en af mine sommerfavoritter. I aften skal vi faktisk have en udgave med gris. Det har jeg ikke prøvet før, og havde tænkt mig at lave en nordisk version. Det er dog lige gået op for mig, at jeg også har alle de ingredienser, som du bruger i din dressing, så nu bliver det nok en thai-udgave i stedte. Tak for inspiration!
SvarSlet