Ugens tema: Thailand
En rigtig gadekøkken-klassiker med risnudler, store Vanamei-rejer og masser af smag.
Vanamei-rejer er kæmperejer med halevifte. De fås både kogt og rå. I denne ret bruger jeg de kogte. Undgå at købe de lidt billigere skalrejer - man bliver virkelig fedtet når man skal pille skallen af rejerne.
Pad Thai (Stegte Risnudler med Kæmperejer) til 2 personer
Ingredienser:
125 g. risnudler (de brede)
3 spsk. limesaft
½ tsk. cayennepeber
2 tsk. lys muscovadosukker (eller rørsukker)
2 spsk. fiskesauce
2 tsk. olie
200 g. kogte Vanamei rejer
4 forårsløg
150 g. bønnespirer
1 rød peber
20 g. peanuts, finthakkede
1 håndfuld grofthakket koriander
2 spsk. sød chilisauce
Fremgangsmåde:
1. Kog nudlerne i letsaltet vand, hæld vandet fra og afkøl nudlerne helt under koldt vand.
2. Rør limesaft, cayennepeber, muscovadosukker og fiskesauce sammen.
3. Skær forårsløg i skiver og peberfrugt i strimler.
4. Varm olien i en wok og steg rejer, peberfrugt og forårsløg 2-3 min.
5. Tilsæt limedressingen og varm kort igennem.
6. Tilsæt nudler, bønnespirer og halvdelen af peanuts og koriander. Varm helt igennem og fordel i to skåle eller dybe tallerkener.
7. Dryp sød chilisauce over skålene og drys med peanuts og koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar