Ugens tema: Thailand
En let og lækker salat med stegt laks, sød chilisauce og masser af sesamfrø.
Glaseret Laks og Thaisalat med Limedressing til 2 personer
Ingredienser:
2 laksefileter
2 spsk. sød chilisauce
2 spsk. limesaft
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
4 forårsløg
4 gulerødder
1 potte basilikum
1 spsk. ristede sesamfrø
100 g. fuldkornsris (eller jasminris)
2 spsk. sød chilisauce
Fremgangsmåde:
1. Kog risene.
2. Læg laksefileterne på bagepapir i et ovnfast fad og smør dem med chilisauce. Sæt dem i ovnen 10-12 min ved 175 grader.
3. Rør limesaft, fiskesauce og sukker sammen.
4. Skær forårsløg og gulerødder i tyndeskiver. Bland det med basilikumblade og limedressing.
5. Fordel salaten på to tallerkener. Pluk fisken lidt og fordel den over salaten.
6. Dryp chilisauce oversalaterne og drys sesam øverst. Server med sesamfrø.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar