fredag den 11. september 2015

Kalvefrikassé




Mange kender kalvefrikassé fra deres barndom eller fra besøg hos bedsteforældrene, men det er en af de danske retter, som jeg synes vi skal holde lidt fast i. Med lidt moderation er retten blevet lettere uden at miste smag, og den er fuld af lækker forårssmag fra de sprøde grøntsager. 

Kalvefrikassé til 3 personer


Ingredienser:

500 g. kalvetykkam
½ liter vand
1 tsk. salt
1 stor gulerod
½ porre
1 laurbærblad
500 g. asparges
1 bdt. gulerødder med top
100 g. ærter
1/4 liter madlavningsfløde
maizena
½ spsk. citronsaft
salt og peber
1 potte dild
500 g. nye kartofler

Fremgangsmåde:

1. Skær kødet i store tern og læg dem i en gryde med vand. Bring i kog. Tilsæt salt og kog ½ minut.

2. Fjern al skummet med en ske.

3. Læg gulerod og porre i skiver i gryden sammen med laurbærbladet og lad det simre 1 time. 

4. Kog kartoflerne ca. 15 min i letsaltet vand.

5. Tag kødet op af gryden og hold det varmt. 

6. Skræl gulerødderne og skær i bjælker. Læg det i kogevandet og kog ca. 8 min.

7. Bræk enderne af asparges og læg dem i gryden. Kog yderligere 2 min. Tag grøntsagerne op af gryden og hold dem varme.

8. Tilsæt madlavningsfløde til kogevandet og bring i kog. Jævn med maizena udrørt i lidt vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.

9. Læg kød og grøntsager tilbage i gryden og tilsæt ærter. Varm godt igennem. 

10. Server frikassé med kartofler og drysset med groftklippet dild. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar