lørdag den 12. september 2015

Pæretærte




Pæretærten er en rigtig 80'er klassiker i Danmark, og med god grund, for den smager jo helt fantastisk, selv om den er rigtig nem at bage. I denne omgang skulle jeg have pæretærte med til et sammenskudsgilde, så jeg bagte et par stykker i folieforme. Resultatet blev rigtig fint, og det var en virkelig n em kage at medbringe.

Pæretærte, 6-8 stykker


Ingredienser:

250 g. mel
150 g. blødt smør
150 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 æg
1 dåse pærer i sukkerlage

1 spsk. vand
2 spsk. sukker

Creme fraiche

Fremgangsmåde:

1. Smuldr smørret i melet, gerne i en foodprocessor. 

2. Rør sukker og vanillesukker i og saml med ægget. 

3. Del dejen i to og rul ud så de kan beklæde en tærteform. 

4. Smør tærteformen og læg den ene dejplade deri. Skær med en lille kniv rundt langs kanten og fjern den overskydende dej. 

5. Lad pærerne dryppe lidt af på køkkenrulle og læg dem på tærtebunden. Læg den anden dejlplade hen overtærteformen og skær overskydende dej væk. Pak dejen ned om pærerne. Er der for meget dej i kanten fjernes det.

6. Den overskydende dej bruges til at lave et fletmønster eller blomstermønster på tærten.

7. Pensl med vand og drys med sukker. Bag 25-30 min ved 200 grader. Lad tærten afkøle lidt før den serveres med creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar