torsdag den 10. september 2015

Rejer med Urab




I dag har jeg prøvet en traditionel ret fra Bali. Retten i sig selv er en lynstegt grønsagsstuvning, serveret med rejer og ris. Den er pænest hvis den serveres i striber som på billedet.

Rejer med Urab til 2 personer


Ingredienser:

150 g. rejer
2 tsk. olie
100 g. ris
1 tsk. paprika

2 forårsløg
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 tomater
1 rød chili
200 g. grønne bønner (helst friske)
1 lime
2 spsk. finthakket koriander
2 spsk. kokosmel
165 ml. kokosmælk
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog risene.  

2. Hak forårsløg fint og steg det kort i olie.

3. Tilsæt finthakket hvidløg, tomater i fine tern, finthakket chili og grønne bønner i 1 cm stykker. Steg kort.

4. Tilsæt fintrevet skal og saft fra lime, koriander, kokosmel og kokosmælk. Varm igennem og smag til med salt og peber.

5. Steg rejerne i olie til de netop er varm (ca. 30 sek.).

6. Anret ris, Urab og rejer på et fad eller to tallerkener og drys paprika over risene. Server. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar