Når alt skal i et enkelt fad og i ovnen kan størstedelen af opvasken ordnes, mens maden laver sig selv færdig. Denne ret kan desuden sagtens laves dagen i forvejen og gemmes i køleskabet til den skal i ovnen.
Fars i Fad med hele Porrer og Kartoffelmos til 2 personer
Ingredienser:
500 g. kartofler
½ dl. mælk
salt
4 porrer
200 g. hakket svinekød
1 tsk. salt
1 lille løg
1 dl. mælk
1 spsk. mel
1 æg
salt og peber
50 g. revet ost
1 tsk. tørret timian
1 spsk. rasp
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand ca. 15 min til de er møre.
2. Rens porrerne og fjern den grønne del. Skær den hvide del over på midten og kog porrestykkerne i letsaltet vand ca. 10 min til de er møre.
3. Rør svinekød med salt. Rør finthakket løg, æg og mel i. Rør godt sammen.
4. Rør mælken i farsen lidt efter lidt til den har en god fast konsistens. Krydr med salt og peber. Fordel farsen i bunden af et smurt ildfast fad.
5. Hæld vandet fra porrerne og lad dem dryppe godt af i en sigte. Læg porrerne ovenpå farsen.
6. Hæld vandet fra kartoflerne og pisk dem til mos med en elmikser. Pisk mælk og salt i og fordel over porrerne.
7. Drys revet ost, timian og rasp på retten og sæt den i ovnen 40 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar