onsdag den 14. oktober 2015

Drømmekage og Dansukker Bagesukker

Dette er et sponsoreret indlæg.




Jeg modtog for nylig Dansukkers nye bagesukker. Bagesukkeret er finere end almindeligt sukker, og det opløses derfor hurtigere. Når sukkeret opløses ordentligt bliver bagværket mere luftigt, og sukkeret er derfor med til at give et bedre bageresultat. Sukkeret egner sig især til marengs, lagkagebunde og cupcakes. 

Du kan læse mere om sukkeret og finde opskrifter her.


Jeg valgte at teste sukkeret på en helt almindelig drømmekage. Drømmekagen skal være luftigt, og processen med at piske sukkeret ind i smør og æg er den samme, som i cupcakes. 

Resultatet blev rigtig godt. Kagen blev virkelig lækker og let, og det ligger helt fast, at især macaroons fremover skal laves af bagesukker. 







Drømmekage, 18 stykker


Ingredienser:

100 g. smør
250 g. mel
250 g. Bagesukker (eller almindeligt sukker)
4 æg
1,75 dl. mælk
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker

120 g. smør
100 g. kokosmel
250 g. brun farin
½ dl. mælk

Fremgangsmåde:

1. Pisk smør og sukker piskes grundigt sammen. 

2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk til sukkeret er opløst.

3. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og pisk det i dejen. 

4. Pisk mælken i og hæld dejen i en bradepande 20x30 cm beklædt med bagepapir.

5. Bag kagen 20-30 min ved 175 grader. Kagen skal være gennembagt.

6. Bland smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde og varm igennem til smørret er smeltet. 

7. Fordel fyldet på kagen og bag yderligere 5 min ved 210 grader. 

8. Lad kagen køle af. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar