Bløde og lækre grovboller med en sødlig smag fra æbler, som er helt i sæson nu.
Grovboller med æble, 16 stk.
Ingredienser:
25 g. gær
6 dl. vand
1 spsk. salt
250 g. fuldkornshvedemel
ca. 750 g. mel
2 store eller 3 små æbler, revet groft
Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i vand og tilsæt salt og fuldkornshvedemel.
2. Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Hæver lunt og tildækket 1 time.
3. Pres væden fra æblerne og ælt dem ind i dejen. Tilsæt mel mens du ælter til konsistensen er som før æblerne kom i.
4. Del i 16 og form til boller. Læg dem på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket 30 min.
5. Bager ca. 15 min ved 225 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar