søndag den 24. januar 2016

Blomkåls- og Kartoffelsuppe med Mandeldrys




Suppe er rigtig vintermad, og det behøver ikke tag lang tid for at være hjemmelavet og lækkert. Denne suppe er færdig på en halv time, og selve suppen er meget basal. Det er drysset der gør den helt særlig. Fjerner du parmesanen er suppen vegansk. 

Blomkåls- og Kartoffelsuppe med Mandeldrys til 2 personer


Ingredienser:

2 fed hvidløg, finthakkede
½ spsk. olie
250 g. bagekartoffel, skrællet og i tern
400 g. blomkål, i mindre stykker
½ liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
½ spsk. citronsaft
½ tsk. revet citronskal
salt og peber

25 g. mandelflager eller hakkede mandler
20 g. revet parmesan
½ potte basilikum i strimler

150 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Steg hvidløg let i olie i en gryde.

2. Tilsæt kartofler og blomkål og steg kort.

3. Tilsæt vand og bouillonterning, bring i kog og kog under låg 15 min. 

4. Rist mandlerne på en tør pande. Hæld dem på en tallerken og lad dem køle af. 

5. Bland mandler med parmesan og basilikum.

6. Blend suppen helt glat med en stavblender. Tilsæt mere vand hvis den er for tyk.

7. Smag suppen til med citronsaft, citronskal, salt og peber og server med mandeldrys og brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar