mandag den 25. januar 2016

Stuvede Kartofler med Ærter




Et godt og sundt alternativ til flødekartofler. Kartoflerne er stuvet i Cheasy Fraiche (eller creme fraiche, hvis du er mere til det). Jeg spiste det til nogle lækre, fedtfattige laksepølser. 

Stuvede Kartofler med Ærter til 2 personer


Ingredienser:

400 g. små kartofler i kvarte
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
½ spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl. vand
150 g. ærter
2 dl. creme fraiche
½ spsk. mel
1 potte purløg, finthakket

Fremgangsmåde:

1. Sauter løg og hvidløg i olie ca. 5 min til de er bløde uden at tage farve.

2. Vend kartoflerne i og krydr med salt og peber. 

3. Tilsæt vand, bring i kog og lad det simre under låg 10-12 minutter til kartoflerne er møre.

4. Tilsæt ærter og kog kort. Hæld vandet fra.

5. Rør mel i creme fraiche og rør det i kartoflerne. Varm igennem og smag til med salt og peber. 

6. Vend purløg i retten og server til f.eks. stegte pølser. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar