Et godt og sundt alternativ til flødekartofler. Kartoflerne er stuvet i Cheasy Fraiche (eller creme fraiche, hvis du er mere til det). Jeg spiste det til nogle lækre, fedtfattige laksepølser.
Stuvede Kartofler med Ærter til 2 personer
Ingredienser:
400 g. små kartofler i kvarte
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
½ spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl. vand
150 g. ærter
2 dl. creme fraiche
½ spsk. mel
1 potte purløg, finthakket
Fremgangsmåde:
1. Sauter løg og hvidløg i olie ca. 5 min til de er bløde uden at tage farve.
2. Vend kartoflerne i og krydr med salt og peber.
3. Tilsæt vand, bring i kog og lad det simre under låg 10-12 minutter til kartoflerne er møre.
4. Tilsæt ærter og kog kort. Hæld vandet fra.
5. Rør mel i creme fraiche og rør det i kartoflerne. Varm igennem og smag til med salt og peber.
6. Vend purløg i retten og server til f.eks. stegte pølser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar